Write for Rights

Vianen: schrijf mee met Write for Rights!

De Werkgroep Vianen van Amnesty International (gemeente Vijfheerenlanden) doet ook dit jaar weer mee met de Write for Rights actie!

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet, bedreigd en gemarteld, omdat ze opkomen voor hun rechten. Elk jaar rond 10 december (= Dag van de Rechten van de Mens) schrijven mensen overal ter wereld duizenden brieven voor mensen die onze hulp nodig hebben. Samen voeren we de druk op voor de vrijlating van mensen die onterecht gevangen zijn genomen, voor bescherming van mensen die vanwege hun activisme worden bedreigd, voor gerechtigheid voor slachtoffers van gruwelijke misdrijven of aanpassing van een discriminerende wet.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er ook dit jaar niet in de Viaanse bieb geschreven, maar gewoon thuis. Wilt u een individueel schrijfpakket ontvangen? Mail dan uw naam en adres naar amnestyvianen@hotmail.com
U krijgt dan een pakket met de voorbeeldbrieven, groetenkaarten, briefpapier en uitleg thuisbezorgd.
De geschreven brieven en kaarten kunnen tot 18 december worden ingeleverd bij de Werkgroep Vianen. Wij zullen de brieven en kaarten sorteren en versturen.

Schrijf een brief, verander een leven!

Tijd

Van: Wanneer je tijd hebt! Tot: Tot je zere vingers hebt!

Locatie

Achterstraat 42, 4132VE Vianen