Write for Rights

Write for Rights ‘s-Hertogenbosch – zondag 10 december

Schrijf een brief. Verander een leven. Amnesty Write for Rights.

Doe mee met de grootste briefschrijfactie van Nederland !

Ieder jaar rond 10 december komen duizenden mensen met Amnesty’s Write for Rights in actie voor activisten die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Dat resulteert in honderdduizenden brieven aan autoriteiten waarin zij gevraagd wordt een einde te maken aan dit onrecht. Daarnaast is er de mogelijkheid om een kaart te sturen aan de activisten als steunbetuiging.

Wanneer: zondag 10 december 2023 tussen 13-16 uur.
Waar:
Huis 73, Bibliotheek
Hinthamerstraat 72 -74.
5211 MR 's-Hertogenbosch

Voor wie?
Ook dit jaar schrijven we weer voor tien mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zoals Ahmed Mansoor die 10 jaar cel kreeg omdat hij de waarheid sprak over onterechte detentie en marteling in de Verenigde Arabische Emiraten. Of Thapelo Mohapi die opkomt voor de rechten van Zuid-Afrikanen die het economisch zwaar hebben en nu wordt bedreigd.

Helpt het?
Vorig jaar schreven we o.a. massaal voor Cecillia en Joanah uit Zimbabwe. En nu hebben we goed nieuws: in juli werden de vrouwen vrijgesproken. Cecillia en Joanah demonstreerden tegen het coronabeleid van de regering. Ze werden opgepakt, gruwelijk mishandeld en seksueel misbruikt. Nadat ze de daders hadden geïdentificeerd, werden ze aangeklaagd vanwege de ‘verzinsels’ en riskeerden een jarenlange gevangenisstraf.
Ze lieten ons weten: ‘We werden overweldigd door de enorme stortvloed aan brieven en kaarten van mensen uit heel Nederland. Jullie solidariteit heeft ons in deze uitdagende tijd enorm veel kracht en hoop gegeven. We zijn jullie enorm dankbaar’.

Graag tot 10 december !

Namens de werkgroep Amnesty 's-Hertogenbosch,
Bert Kalisvaart

Tijd

Van: 13.00 Tot: 16.00

Locatie

Hinthamerstraat 72, 5211MR 's-Hertogenbosch

Nuttige info

Namens de werkgroep Amnesty 's-Hertogenbosch
Bert Kalisvaart