Write for Rights

Schrijfactie thuis

Donderdag 10 december is het de jaarlijkse Dag van de Rechten van de Mens. Ter gelegenheid hiervan organiseren de Amnesty-groepen Amerongen-Leersum en Maarn-Maarsbergen weer een Write for Rights schrijfactie. Dit jaar is het helaas niet mogelijk om schrijf-bijeenkomsten in de bibliotheken te organiseren zoals in vorige jaren. Maar we denken toch een vorm gevonden hebben waarbij je gemakkelijk en veilig aan de actie mee kunt doen.

Iedereen die mee wil doen kan dit jaar vanuit eigen huis een of meer brieven schrijven en/of groetenkaarten versturen. Voor inwoners van Maarn, Leersum en Amerongen geldt: als je een mailtje stuurt aan info@amerongen-leersum.amnesty.nl met je adres, en als onderwerp Write for Rights, dan zorgen wij ervoor dat je rond 20 november een individueel schrijfpakketje in de bus krijgt.
Afhaalpunten

De schrijfpakketjes kunnen ook opgehaald worden bij de volgende adressen in onze gemeente:

Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c, 3971 GN Driebergen
The Read Shop Nieskens, Traay 35, 3971 GB Driebergen
Wereldwinkel Driebergen, Traay 48, 3971 GP Driebergen
Boek & Koek, Raadhuislaan 9, 3951 CH Maarn
Cultuurhuis Doorn, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Bibliotheek Leersum, Hoflaan 31, 3956ED Leersum
Bibliotheek Amerongen, Allemanswaard 13, 3958KA Amerongen

In het schrijfpakketje vind je onder meer achtergrondinformatie, voorbeeldbrieven, schrijfpapier, een pen en een poster. Ook vind je hierin een adres in de buurt waar je je geschreven brieven in de brievenbus kunt doen, zodat wij ze kunnen bundelen en efficiƫnt kunnen versturen aan de relevante adressen. Op deze manier hoef je zelf dus helemaal geen kosten te maken om aan de actie mee te doen. En natuurlijk kun je ook je huisgenoten vragen om een aantal brieven en/of kaarten te schrijven!