Write for Rights

Schrijfactie op Loevestein

Hugo de Groot wist meer dan 400 jaar geleden in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevestein. Velen kennen zijn ontsnapping, minder bekend is zijn gedachtegoed. Zijn ideeën over vrede, vrijheid en recht hebben de wereld veranderd, maar werden in die tijd als verboden beschouwd en daarom werd hij gevangen gezet. Hugo de Groot was daarin niet anders dan veel andersdenkenden die wereldwijd gevangen worden gezet vanwege hun gedachten en ideeën.

Op de tentoonstelling 'Monddood' schrijven bezoekers kaarten aan politiek gevangen. En dat helpt! Er zijn honderden brieven voor Cecillia, Joanah, en Netsai geschreven, die na een demonstratie werden opgepakt en mishandeld. Cecillia en Joanah zijn vrijgesproken, mede dankzij de massale steun! Cecellia en Joanah zeggen: 'We waren overweldigd door alle brieven en kaarten uit Nederland. Jullie vriendelijkheid en compassie maakt een wereld van verschil. We zijn jullie enorm dankbaar.' Samen kunnen we verschil maken!

De jaarlijkse write for right campagne zorgt voor massale steun aan politiek gevangenen wereldwijd. Op 9 en 10 december doen we mee met deze actie. Het schrijven vindt plaatst in het kasteel, tijdens het bezoek. Een geldig entreeticket is nodig.

Tijd

Van: 10.00 Tot: 17.00

Locatie

Loevestein 1, 5307TG Poederoijen

Nuttige info

De Write for Rights actie is in het kasteel, op de tentoonstelling 'Monddood - Politiek gevangen'. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek meedoen aan de actie. Een geldig toegangsbewijs voor het museum is nodig. Dit kan online of aan de kassa gekocht worden. Vanzelfsprekend kun je ook het kasteel, de vesting en de soldatenhuisjes bezoeken.